Ensenyat: “Som l’esquerra de la Mallorca plural i transformadora, l’esquerra que garantirà la valentia”

MÉS per Mallorca celebra el seu acte central al Trui teatre

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dimecres el seu acte central al Trui teatre de Palma acompanyats de prop de 700 persones. L’esdeveniment ha girat al voltant de la plataforma de ‘MÉSFlix’ i els candidats i candidates han passat per diverses sèries per explicar els quatre anys de legislatura. El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat que la formació ecosobiranista és “l’esquerra de la Mallorca plural i transformadora, l’esquerra que garantirà la valentia a l’hora de governar”.

Ensenyat ha reivindicat la feina feta no només des de les institucions sinó per la gent “valenta” que es compromet amb el projecte i el defensa: “ens haureu sentit dir moltes vegades que la nostra força és la nostra gent i no és cap eslògan, és la realitat”. El número u de la llista al Parlament ha recordat que “les majories absolutes s’han acabat” i que “els pactes seran en igualtat de condicions i equilibri de forces, sense germans grans ni germans petits”.

“Ens han trobat en un debat centrat en les persones, on s’han garantit tots els seus drets fonamentals”, ha incidit Ensenyat fent referència als intents de la dreta de desqualificar MÉS per Mallorca. El cap de llista ha recordat que els eixos de la formació ecosobiranista es basen en reptes de futur, dels quals ja s’han establert les bases: habitatge, mobilitat, canvi de model econòmic, educació, sanitat i cultura.

La candidata al Consell, Bel Busquets, ha assegurat que “la gestió feta durant aquests quatre ans ens avala. Les polítiques valentes que s’han fet, tenen MES al darrere”. Busquets ha incidit en què la formació ecosobiranista és la garantia de diàleg, capacitat d’entesa i pactes.

La també coordinadora de MÉS per Mallorca ha afirmat que és precisament aquesta formació la que “ha demostrat ser qui dur la iniciativa en polítiques innovadores i valentes al servei de les persones i del territori”. Busquets ha afegit que, sense MÉS per Mallorca, “no veig un govern realment progressista”.

Per la seva banda, el candidat a la batlia de Palma Antoni Noguera ha defensat la gestió de Cort, on “hem estat un govern valent que hem defensat l’interès general per sobre dels interessos econòmics d’uns pocs”. El número u de MÉS per Palma – Estimam Palma ha subratllat que “si hagués governat la dreta, ses Fontanelles seria un gran centre comercial, el Molinar un port esportiu i can Tàpera estaria tot construït”.

Noguera ha recordat que només amb una batlia ecosobiranista és possible fer realitat els reptes de futur: limitar el preu del lloguer, aconseguir que la bici sigui el transport privat més utilitzat i “que el turisme s’adapti a la ciutat i no la ciutat al turisme”, amb mesures com la prohibició del lloguer turístic a unifamiliars entre mitgeres i limitant el nombre de creuers.