Bel Busquets: “Millorar la mobilitat és lluitar contra el canvi climàtic”

Antoni Noguera assegura que vol “fer de la bicicleta el transport privat més utilitzat de Ciutat”

La candidata de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha exposat “el compromís de MÉS per millorar la mobilitat com a eina contra el canvi climàtic”. Per això, entre d’altres mesures, la formació preveu “crear 3 grans pàrquins dissuasius a les entrades de Palma, ben connectats amb bus amb el centre, a fi d’evitar desplaçaments innecessaris”.

Busquets també s’ha compromès a habilitar 200 quilòmetres de nous carrils bici i rutes ciclables a Mallorca i construir noves línies de tren. La candidata ha lamentat que “hi hagi el doble de cotxes a les Balears que fa 20 anys” i ha recordat el compromís de MÉS per afavorir el cotxe elèctric “com s’ha vist quan hem aprovat les restriccions al dièsel a partir del 2025 a través de la Llei de canvi climàtic”. En aquest àmbit, Busquets ha explicat que el mateix preveu passar els 300 actuals als més de 1.000 punts de càrrega el 2022.

Per altra banda, el candidat a la batlia de MÉS per Palma – Estimam Palma s’ha compromès a “posar en marxa el servei de Trambus entre el centre de la ciutat, l’aeroport i la platja de Palma amb una freqüència garantida d’entre 6 i 8 minuts”.

A més, el candidat a la batlia també ha anunciat que MÉS per Palma – Estimam Palma “crearà 21 quilòmetres nou de carrils bus i carrils VAO per afavorir el transport públic” i també “afavorirà amb nous carrils bici la mobilitat sostenible”. “Volem que la bicicleta sigui el transport privat més utilitzat de Palma: no hi ha Planeta B i la bicicleta és el més net i la millor manera de lluitar contra les emissions de CO2 dels vehicles privats”, ha insistit Noguera.