Miquel Ensenyat: “Les Balears hem de ser protagonistes de la revolució digital”

MÉS per Mallorca presenta les seves propostes per afavorir la innovació, la ciència i la indústria digital

El candidat de MÉS a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha presentat les propostes de la formació pel que fa a la millora del model econòmic, a la ciència i a la innovació. “Volem avançar des del model de ‘Sol i platja’ cap al model de ‘Sol i dades’”, ha dit Ensenyat. “Les Balears hem de ser protagonistes d’aquesta quarta revolució industrial que ve, de la tecnologia, de la ciència, de la innovació”, ha assegurat el candidat. Ensenyat ha explicat que “aquesta legislatura ja s’ha avançat molt, sobretot amb els incentius i les ajudes a les indústries del coneixement” però ha insistit que “volem crear un fons de capital risc públic que pugui invertir en empreses tecnològiques emergents, en start-ups basades en el coneixement”.

El candidat també ha avançat que la intenció de la formació és “aprovar una llei de Ciència per donar suport als investigadors” i “una llei de Societat Digital per reforçar el paper de l’administració pública a l’hora d’oferir més per la digitalització de les empreses i assegurar el control i la privacitat de les dades dels ciutadans”.

La número 2 de la candidatura ecosobiranista, Fina Santiago, ha explicat que “les Illes Balears som un territori privilegiat pel bon clima, els paisatges i la connectivitat amb Europa”, de forma que “tenim les característiques ideals per captar talent i crear una indústria científica, digital i investigadora de referència”.

Santiago ha demanat “continuïtat” per “les polítiques que la legislatura que acabam han permès arribar a xifres històriques d’inversió en I+D”. “Al Parc Bit ja hi ha més de 3.000 treballadors i aquesta legislatura hem passat de 137 empreses a 171, que actualment facturen més de 1.000 milions d’euros”, ha afegit a tall d’exemple. La candidata al Parlament ha conclòs que “cal una aporta forta per la política digital i que les administracions públiques s’adaptin al canvi tecnològic”.