Noguera: “És el turisme el que s’ha d’adaptar a la ciutat i no la ciutat al turisme”

MÉS per Palma-Estimam Palma aposta per la limitació dels creuers simultanis a un màxim de 3 al dia i de 10.000 creueristes

MÉS per Palma-Estimam Palma proposa limitar el nombre de creuers simultanis a un màxim de 3 al dia i un màxim de 10.000 creueristes. Així ho han explicat l’actual batle de Palma i candidat a la batlia dels ecosobiranistes, Antoni Noguera, i la número 2 de la formació, Neus Truyol. La mesura passaria per un pacte entre autoritat portuària, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma.

“Palma no pot ser un parc temàtic”, ha afirmat Neus Truyol que ha explicat que quan els ecosobiranistes van entrar a governar a l’Ajuntament, a Palma hi havia 45.000 places hoteleres, 25.000 places d’oferta il·legal de lloguer turístic i una mitjana de 20.000 creueristes que s’enfilava a les 100.000 persones al centre de la ciutat en els dies de pluja. “Això és un turista per cada quatre habitants. És evident que li havíem de posar solució”, ha assegurat Truyol.

En aquest sentit, la número 2 dels ecosobiranistes ha recordat que Palma ha estat la primera ciutat del món a prohibir el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars i la primera de l’Estat en impedir que cap edifici residencial es converteixi en un hotel. “I ara l’assignatura pendent és la regulació dels creuers i continuar amb la zonificació a unifamiliars”, ha asseverat.

“Mentre alguns diuen que 3 creuers són pocs, o que no hem d’anar més enllà de la zonificació turística, nosaltres sí que optam per regular aquesta situació per defensar el benestar de la ciutadania per damunt del dels turistes”, ha afirmat Truyol.

En la mateixa línia ha continuat l’actual batle de Palma i candidat a la batlia, Antoni Noguera que ha explicat que MÉS per Palma-Estimam Palma aposta per la redistribució de creuers. “Per això treballarem amb el Govern de les Illes Balears i l’Autoritat Portuària per limitar els creuers simultanis a un màxim de 3 al dia i un màxim de 10.000 creueristes”.

A més, Noguera ha afegit que els ecosobiranistes regularan el lloguer turístic en unifamiliars i el prohibiran a les barriades tradicionals com Son Espanyolet, el Molinar o Els Hostalets, “ja que aquesta pràctica està generant problemes”. “Jo sempre dic que és el turisme el que s’ha d’adaptar a la ciutat i no la ciutat al turisme. Volem que Palma sigui una ciutat d’èxit no que mori d’èxit”, ha afirmat.

“Per això hem de trobar l’equilibri entre turisme i residents”, ha continuat Noguera. “En el moment en què el turisme comença a generar molèsties als residents, com a defensors de la ciutadania i de l’interès, nosaltres hem d’actuar”, ha incidit. Truyol ha afegit que les propostes presentades en la roda de premsa d’aquest dilluns seran “prioritàries a l’hora de pactar un futur govern d’esquerres”.