Ensenyat: “Un model comercial de proximitat és fonamental per construir pobles i ciutats més verds i sostenibles”

MÉS per Mallorca impulsarà el Pla de desenvolupament i dinamització de l’activitat comercial

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos de MÉS per Palma-Estimam Palma, Neus Truyol, han presentat aquest divendres les mesures de MÉS per Mallorca per consolidar el petit i mitjà comerç com a centre de l’activitat comercial. Així, tal com ha assegurat Ensenyat, “un model comercial de proximitat és fonamental per construir pobles i ciutats més verds i sostenibles”.

El també president del Consell ha destacat la feina feta des de la institució insular amb el Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA), que ha limitat la implantació de noves grans superfícies. Tot i això, ha dit, és necessari seguir fent feina per dinamitzar la competitivitat dels comerços amb mesures com el Pla de desenvolupament i dinamització de l’activitat comercial. “El dotarem de pressupost i el desenvoluparem com cal”, ha subratllat Ensenyat.

A més, ha incidit el número u a les llistes del Parlament, “iniciarem la compra pública de productes de proximitat i promourem l’elaboració de productes artesans”, un sector que “protegirem amb una normativa d’elaboració artesana per evitar que als petits productors se’ls hi exigeixin els mateixos requisits que a les grans indústries”.

La número dos a Palma, Neus Truyol, ha afirmat que la formació ecosobiranista “aposta per fomentar un model comercial de proximitat, professional, dinàmic i responsable” en el qual s’entengui el producte local “com a element de qualitat i diferenciador”.

Truyol ha destacat la necessitat de la col·laboració entre administracions per aconseguir aquest objectiu i impulsar “eixos cívics i carrers per a vianants, una eina clau per fer una ciutat més habitable i dinamitzar el petit comerç”. La número dos a Palma ha anunciat que es faran els eixos cívics de Nuredunna a Son Gotleu, de Blanquerna al Secar de la Real i el parc de les Vies.