Ensenyat: “El canvi de model econòmic no s’entén sense ocupació de qualitat”

MÉS per Mallorca aposta per impulsar la formació professional

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos Fina Santiago, han presentat aquest dijous en roda de premsa les mesures per frenar la precarització en els llocs de feina de Balears. Ensenyat ha remarcat que és imprescindible per seguir endavant amb el canvi de model econòmic, ja que “no s’entén sense ocupació de qualitat”.

Així, Ensenyat ha assenyalat que un dels eixos principals de MÉS per Mallorca per assolir-ho és l’impuls de la Formació Professional. Per fer-ho, s’incrementarà el número d’alumnes matriculats fins als 20.000 i augmentant el pressupost fins arribar als 80 milions d’euros.

Un altre dels compromisos de la formació ecosobiranista, ha incidit el número u a les llistes del Parlament, és que “en totes les administracions on governem augmentar la partida per ampliar la contractació de joves en el programa de joves qualificats” a més d’ampliar-la fins als 18 mesos i extendre-la a tota la formació professional. Ensenyat ha matisat que apostar per la formació professional no és deixar de banda els estudis universitaris, sinó que s’han d’impulsar totes dues per garantir una bona formació.

La número dos ha explicat que aquestes mesures persegueixen un objectiu clau, el de tenir “un mercat de treball amb menor desigualtat, amb unes condicions laborals dignes i llocs de feina de qualitat”. Santiago ha subratllat que el canvi de model ha d’implicar també més sostenibilitat, amb llocs de feina més qualificats i que apostin per sectors de l’economia que no siguin dependents del turisme.

Per això, ha subratllat, també és necessari que el govern espanyol derogui “d’una vegada per totes” la reforma laboral. El que s’ha d’oferir des del Govern autonòmic, a més, ha explicat Santiago, “és una formació adequada per donar sortida a aquests nous sectors que estan sorgint, com el de les energies renovables”.