Antoni Noguera: “Limitarem els preus dels lloguers per protegir els barris amenaçats”

MÉS per Palma-Estimam Palma aposta per la limitació del preu dels lloguers per asegurar l’accés a un habitatge

MÉS per Palma-Estimam Palma ha celebrat aquest dimecres una roda de premsa per explicar les propostes que en matèria d’habitatge tenen els ecosobiranistes per a la capital mallorquina. La limitació del preus dels lloguers a aquelles barriades connectades amb l’especulació, com en el cas del Centre de Palma, és una de les prioritats de MÉS per Palma, tal i com han explicat l’actual batle i candidat a la batlia, Antoni Noguera, i la número 2 dels ecosobiranistes, Neus Truyol.

“El dret a l’accés a l’habitatge és fonamental per a MÉS per Palma-Estimam Palma. No hi ha res pitjor per a un batle que veure que els residents de la seva ciutat no poden continuar vivint-hi”, ha assegurat Noguera, que ha afegit que els ecosobiranistes treballaran per una política d’habitatge que no solament doni resposta a la situació d’emergència habitacional viscuda els darrers anys, sinó “que sigui preventiva i al mateix temps innovadora, per tal d’afrontar el dret a l’habitatge a la ciutat. Per això impulsarem mesures que protegeixin els drets de la ciutadania per aconseguir una ciutat més justa”.

“Volem uns barris plens de vida, amb un petit comerç fort i un teixit associatiu i cultural dinàmic. Volem que la gent pugui viure al seu barri si vol”, ha explicat Truyol.

Entre les mesures que els ecosobiranistes volen impulsar per assegurar el dret a l’habitatge es troba com a prioritat la limitació del preu dels lloguers en aquells barris connectats amb l’especulació, tal i com han explicat Noguera i Truyol. Una mesura ja impulsada a altres ciutats com Berlín o Brussel·les i amb la qual MÉS per Palma-Estimam Palma vol evitar “que els barris es buidin”.

En aquest sentit, Noguera ha explicat que els ecosobiranistes, juntament amb altres ciutats del canvi com València, Madrid o Barcelona, que comparteixen la mateixa problemàtica que Palma, exigiran a l’Estat la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), per tal que els ajuntaments puguin disposar de les eines necessàries “per assegurar l’accés a un habitatge”, o per a què les autonomies puguin disposar de les eines necessàries per a la limi-tació dels preus dels lloguers, que en el cas balear seria mitjançant la Llei d’Habitatge, aprovada el maig de 2019.

“No estam parlant d’una limitació per a que una vivenda privada es converteixi en un lloguer social, però volem que si una cosa val 1000, no costi 3000” ha afirmat Noguera.