Ensenyat: “Cap pacient esperarà més de 180 dies per una intervenció quirúrgica”

MÉS per Mallorca aposta per iniciar la transformació del servei de salut públic

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos Fina Santiago, han presentat en roda de premsa les propostes per transformar el servei de salut pública. Així, Ensenyat ha explicat que la necessitat d’aquesta transformació ve per la necessitat “d’afrontar el repte de l’envelliment de la població amb més finançament, més hospitals crònics i més personal” per així disminuir les llistes d’espera.

“Cap pacient esperarà més de 180 dies per una intervenció quirúrgica” com tampoc “esperarà més de 60 dies per una consulta o prova”, ha assegurat Ensenyat. Però tot això, ha remarcat, no serà possible sense un nou model de finançament autonòmic que tengui en compte “la insularitat, la població real i flotant a atendre i la inversió en noves infraestructures sanitàries”.

“La nostra aposta és ferma i es basa en dos eixos: reclamar aquesta reforma del finançament i transformar el nostre sistema sanitari”, ha incidit el número u al Parlament. Ensenyat ha explicat que cal canviar el servei de salut per donar servei a les persones que pateixen malalties cròniques, amb l’atenció a casa i l’impuls de més centres de crònics.

La transformació, ha apuntat, “no s’entén sense el reforç de l’Atenció Primària com a base del sistema sanitari. Per això fixarem un màxim de 48 hores per atendre les visites no urgents”. A més, es promourà l’anul·lació del copagament farmacèutic de les persones no pensionistes en situació de pobresa.

Per la seva banda, la número dos Fina Santiago ha explicat els “avanços que hem fet aquesta legislatura per frenar les retallades dels governs de dretes i recuperar els serveis públics sanitaris”. Un model que té “només un objectiu”, que és la centralització dels serveis públics “perquè és més fàcil privatitzar un sistema que 17”. Tot i això, ha aclarit, “sense un nou model de finançament autonòmic no es pot garantir seguint avançant en les prestacions sanitàries a la ciutadania”.

Santiago ha apuntat també que MÉS per Mallorca ha signat les 24 mesures per millorar la qualitat del sistema públic de salut que planteja la Plataforma Ciutadana per a la Salut Pública. “És necessari fer un canvi de paradigma, fer polítiques on la salut sigui un tema transversal i es faci una societat més saludable”, ha dit.