Miquel Ensenyat: “Crearem un registre de lobbys de pressió per regular la seva tasca”

MÉS per Mallorca presenta les seves propostes per regular les pressions als polítics i afavorir la participació ciutadana

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat aquest diumenge que “crearem un registre de lobbys de pressió per tal de regular la seva tasca i la seva incidència política”. En una roda de premsa, Ensenyat ha desenvolupat aquesta proposta com un dels eixos essencials de feina en matèria de bon govern i regeneració democràtica per als ecosobiranistes.

Ensenyat s’ha compromès també a “impulsar els pressuposts participatius, a donar-los continuïtat i a anar-los augmentat” i ha recordat que “a dia d’avui ja s’ha aconseguit un alt nivell de transparència en els pressupostos de la Comunitat Autònoma”. “En definitiva, si és la ciutadania qui participa en la presa de les decisions i si limitam el poder dels grans interessos que representen els lobbys, tendrem una democràcia més sana al servei del 99% de la població i no de l’1% més poderós”, ha conclòs el candidat.

La número 2 de MÉS al Parlament, Fina Santiago, ha explicat que “els que hem estat a la primera línia de la feina institucional hem patit moltes pressions perquè aquesta terra no comptàs amb algunes de les polítiques valentes i pioneres que hem desenvolupat” i ha citat alguns casos com, per exemple, l’actuació dels lobbys contra la regulació del lloguer vacacional, l’impost de turisme sostenible, la prohibició dels plàstics d’un sol ús o la venda de vehicles dièsel.

Pel que fa a la implicació de la ciutadania directament en la presa de decisions, Santiago també ha dit que “aquesta legislatura ja hem fet algunes passes valentes, com ara la llei de consultes populars que ara és imprescindible desenvolupar per facilitar la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions”.