Ensenyat: “El 2021 haurem fet 2.600 noves places públiques per a infants de 0 a 3 anys”

MÉS per Mallorca presenta les seves propostes pel tram educatiu de 0 a 6 anys i aposta per seguir augmentat la inversió educativa

El candidat a la presidència del Govern de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha mostrat aquest dissabte el compromís de la seva formació per “crear 2.600 places públiques per l’etapa de 0 a 3 anys abans del 2021” a fi que “el 60% dels infants d’aquesta etapa educativa puguin rebre una escolarització pública el 2029.

MÉS per Mallorca pretén que, gràcies a l’augment del pressupost en educació i la col·laraboció amb les administracions públiques, es puguin crear noves places o reconvertir-ne de privades en públiques en fi d’impulsar l’educació en l’etapa de 0 a 3 anys. “Estam parlant d’una etapa que no ha de ser només assistencial, sinó que també ha de ser educativa”, ha insistit Ensenyat, “i per això afavorirem que les guarderies que vulguin es reconverteixin en centres de primer cicle d’educació infantil”.

Segons ha explicat l’encara president del Consell de Mallorca, aquesta transformació requerirà de la implantació de noves ajudes i de l’augment dels professionals d’orientació psicopedagògica i altres especialitats.

L’actual Vicepresidenta i candidata al Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha afegit que “aquesta legislatura s’ha afrontat una feina ingent de recuperació del sistema educatiu després dels efectes devastadors del Govern Bauzá”. Busquets ha recordat que s’han contractat 1.500 docents i s’ha augmentat el pressupost fins arribar als 1.000 milions de despesa educativa.

Tal com ha dit la candidata ecosobiranista al Consell, MÉS “defensa l’educació pública des dels 0 anys” i també “una educació que transmeti valors i civisme, que sigui integradora i equitativa per assolir una igualtat d’oportunitats real”. Busquets ha explicat que “aquest 2019 invertirem més de 6.3 milions d’euros en l’educació de 0 a 3 anys i tenim el compromís amb la societat civil d’anar augmentant aquesta dotació”.