Fina Santiago: “Posarem en marxa 360 places a residències de gestió pública”

MÉS per Mallorca presenta les seves propostes en matèria de dependència i Noguera proposa fer una residència a Son Banya quan acabi el desmantellament del poblat

“La propera legislatura posarem en funcionament 900 places d’atenció a la dependència, 360 de les quals seran a residències de gestió pública de gestió pública a Marratxí, a Son Martorell, a Son Dureta i amb l’ampliació de diferents instal·lacions municipals”. Aquesta ha estat una de les propostes que ha fet aquest divendres la número 2 de MÉS per Mallorca al Parlament i encara consellera de Serveis Socials, Fina Santiago.

A la presentació de les propostes en matèria de dependència de MÉS, Santiago també ha dit que els ecosobiranistes treballaran per “reduir el cost del copagament dels centres de dia” i “aprovar un pla de finançament de més de 30 milions d’euros perquè el tercer sector pugui invertir en serveis com pisos tutelats o noves residències”.

El candidat a la batlia de Palma, Antoni Noguera, ha afegit que “l’atenció a les persones és un eix bàsic de les polítiques de MÉS a totes les institucions, en especial a les persones majors, amb dependència o amb discapacitats”.

En concret, el candidat de MÉS per Palma – Estimam Palma ha explicat que “en el projecte d’una Palma Justa, d’una ciutat amable per a les persones, és imprescindible seguir apostat per la cohesió i per la qualitat dels serveis públics”. A més, Noguera ha avançat que “en finalitzar el desmantellament de Son Banya, previst pel 2021, aquest espai serà una residència per a persones majors amb 120 places”. “Un lloc on hi havia desigualtat serà, en un futur, un espai d’oportunitats”, ha emfatitzat Noguera.