Busquets: “Farem que l’EMT tengui una dimensió metropolitana”

MÉS per Mallorca presenta solucions conjuntes per als reptes de mobilitat a l’àrea metropolitana

La candidata al Consell, Bel Busquets, juntament amb el candidat a la batlia de Palma, Antoni Noguera i el de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han presentat aquest dimecres en roda de premsa les propostes de MÉS per Mallorca per mancomunar els serveis entre els municipis de l’àrea metropolitana. Busquets ha destacat que gràcies a la formació ecosobiranista, el REB contempla que el transport públic urbà i interurbà sigui un servei essencial. Per això, ha dit, “podem fer que l’EMT tengui una dimensió metropolitana”.

Busquets ha explicat que aquestes ajudes són les que reben des de fa dècades a Canàries. “Rebien entre 20 i 30 milions aproximadament per a inversions en transport públic, el que constata que amb pocs doblers podem ampliar aquests serveis de l’EMT”.

L’actual batle de Marratxí ha afegit que es continuarà amb l’ampliació de la línia 10 i la línia 3, a més de planejar l’ampliació de la línia 14, 10 i els NitBus 43 i 44. A més, ha apuntat, “a la zona de l’Arenal millorarem la mobilitat amb el trambus, per la costa”. Canyelles ha assenyalat que l’objectiu és “obrir el debat públic sobre la idoneïtat de crear un ens metropolità per coordinar els ajuntaments de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor” per desenvolupar així les competències. “Sabem i volem treballar en xarxa. Per això volem que serveis com policia o fems no vegin limitada la seva actuació per línies divisòries entre municipis”.

El número u de MÉS per Palma ha incidit en què “davant la dreta que vol tornar al passat, nosaltres parlam del futur de les persones i de com fer més eficients els serveis que els hi oferim”. Noguera ha assenyalat la necessitat de dotar d’eines els municipis de l’àrea metropolitana per gestionar les àrees comunes “que ens afecten”. “Ens avala la gestió dels municipis de Palma, Marratxí i Llucmajor: sabem quines són les necessitats i els avantatges d’un marc administratiu comú”.