Santiago: “Per salvar la mar calen unes polítiques i un pressupost que només MÉS garantirà”

La formació ecosobiranista impulsarà un pacte per a la reutilització d’envasos

La número dos al Parlament, Fina Santiago, acompanyada pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, han explicat aquest diumenge les propostes de MÉS per Mallorca per protegir la mar. Santiago ha lloat la gestió mediambiental durant aquesta legislatura i ha alertat que “la sostenibilitat no entén de legislatures: no actuar seria atemptar contra el nostre futur”. Per això, ha afegit, “per salvar la mar calen unes polítiques i un pressupost que només MÉS garantirà”.

Així, la número dos ha explicat les propostes de la formació ecosobiranista, entre les quals ha destacat el pacte per a la reutilització d’envasos entre tots els actors que intervenen i la millora dels claveguerams municipals per minimitzar els abocaments d’aigües mixtes.

La també consellera de Serveis Socials ha destacat altres propostes com que els agents de medi ambient puguin cobrar en el moment en què denunciïn o la gestió del Parc Nacional de Cabrera. “Necessitam continuar amb les polítiques valentes que hem impulsat aquesta legislatura i consolidar la que ha estat la legislatura de la mar”, ha subratllat Santiago.

En aquest sentit, Vidal ha destacat la protecció de prop de 120.000 hectàrees, de les quals més de 94.500 són marines, però ha advertit que la continuïtat d’aquesta protecció “només es pot garantir amb una presència forta de MÉS al Govern, que asseguri que l’ampliació del Parc Natural de Llevant, per exemple, no quedi en un calaix”.

El conseller ha recordat les fites assolides des de Medi Ambient – com el
Decret de posidònia, la Llei de residus o la lluita contra les prospeccions. “Tot això ho hem aconseguit després de venir del pitjor conseller, el senyor Company”, ha assenyalat. Vidal ha assegurat que el projecte ecosobiranista “no té data de caducitat. Encara no hem recuperat els anys perduts, no ens conformam i volem seguir endavant”.