Miquel Ensenyat: “Des d’aquí és des d’on millor podem combatre l’explotació laboral”

MÉS per Mallorca assisteix al Primer de Maig i explica algunes de les seves reivindicacions en matèria laboral

MÉS per Mallorca ha assistit i ha convocat els seus dirigents a militants a la manifestació del Primer de Maig a Palma i a la celebració del Dia de la Classe Treballadora. En declaracions als mitjans, elcandidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, s’ha mostrat “optimista” respecte al nou escenari polític espanyol però ha assegurat que “a MÉS no ens confiam perquè el PSOE massa vegades ha demostrat no estar del costat dels treballadors i les treballadores”. Per això, Ensenyat ha exigit “valentia” a Sánchez a l’hora de formar govern i ha exposat algunes propostes de MÉS en matèria laboral, com la transferència de les competències perquè “és des d’aquí des d’on millor podem combatre la sobreexplotació estival; al frau en les hores extres; als falsos autònoms; i a la temporalitat fraudulenta”

Així mateix, Ensenyat ha demanat “el blindatge de l’actualització de les pensions a l’IPC”, polítiques per “millorar els salaris i la creació d’un Salari Mínim Europeu adaptat a cada Estat membre” i “que els autònoms cotitzin en funció de la seva facturació”.

Per la seva banda, la número 2 de MÉS per Mallorca al Parlament, Fina Santiago, ha demanat a Sánchez que “deixi de festejar amb la dreta de Ciutadans tal com li demana Botín” i “escolti el poble per construir un govern basat en la clara majoria d’esquerres i plurinacional del Congrés”.

A més, Santiago ha insistit que una de les prioritats del nou govern d’Espanya hauria de ser “la derogació de la nefasta reforma laboral del PP” i l’aprovació de normes laborals noves per “recuperar la negociació col·lectiva, igualar els permisos de paternitat i maternitat, protegir els treballadors davant els acomiadaments improcedents i repartir el treball”.