Veus Progressistes proposa la reforma del codi penal per endurir les penes contra el frau fiscal i la corrupció política

Guillem Balboa denuncia la inacció dels diferents governs espanyols amb tres tanques publicitàries als afores de Palma

“Avui Veus Progressistes s’ha decidit a posar aquests tres anuncis als afores per denunciar una situació sobre la qual no s’està abastament. Cap govern de l’Estat, sigui del color que sigui, ha fet res per ingressar els 160.000 milions d’euros que es perden cada any per culpa del frau fiscal i la corrupció”, ha assegurat avui el candidat de la coalició, Guillem Balboa, durant la presentació d’unes tanques publicitàries instal·lades als afores de Palma.

Balboa ha assegurat que “els 160.000 euros que cada any acaben als comptes bancaris d’uns pocs s’haurien d’invertir en polítiques socials i en finançar els pilars de l’Estat del benestar”. Per això, Veus Progressistes proposa, entre d’altres mesures, la creació d’un tipus delictiu específic per a la corrupció al codi penal i un enduriment de les penes per als delictes fiscals, que també s’haurien de modificar per arribar a més supòsits. “No és presentable que el frau fiscal no sigui delicte fins als 120.000 euros i el furt ho sigui per 400€”, ha assegurat Balboa.

“Interpel·lam directament als responsables d’aquesta vergonya i al Rei que, com a cap d’Estat, està totalment absent d’aquesta qüestió i només apareix a l’hora de llançar benzina als debats sobre la unitat d’Espanya”, ha emfatitzat el candidat de la coalició que formen MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana.

Veus Progressistes ha instal·lat i presentat avui uns anuncis als afores de Palma inspirant-se “Tres anuncios en las afueras”, la pel·lícula del director Martin McDonagh. En paral·lel amb el guió de la cinematogràfic, els anuncis volen ser una crida desesperada contra la inacció dels governs centrals de tot color i altres instàncies de l’Estat contra el forat econòmic que creen el frau fiscal i la corrupció política que sovint impedeix finançar millor els serveis públics o les pensions.

En el primer anunci es pot llegir “Frau fiscal i corrupció = 160.000 M D’€ l’any”; en el segon, “Multes ridícules i amnisties. Això és tot?” i, en el tercer, “Com és possible, Govern d’Espanya? Res a dir, Rei?”. Les tres tanques remeten els ciutadans interessats en la campanya al web de campanya de Veus Progressistes, latevadecisio.cat. Els anuncis estan situats a l’autopista, a la sortida de Palma cap a Inca a l’altura de Polígon de son Fuster.