Balboa: “Hem de recuperar els 70.000 milions d’euros que els defraudadors ens roben cada any”

Veus Progressistes exposa les seves mesures contra el frau fiscal a l’Estat espanyol

El candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, i la candidata al Senat per Mallorca, Rosa Cursach, han explicat aquest matí les mesures que vol impulsar la coalició per lluitar contra el frau fiscal. “No podem permetre que els defraudadors ens robin 70.000 milions d’euros cada anys”, ha emfatitzat Balboa.

El cap de llista de Veus Progressistes ha assegurat que “s’ha d’incrementar en un mínim de 5.000 empleats públics els efectius de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i també s’ha de reforçar d’una forma proporcional l’ATIB”. A més, la coalició ecosobiranista vol “prohibir per llei les amnisties fiscals de qualsevol tipus” per evitar “donar premis als rics que no compleixen la llei”.

A més, Balboa, s’ha mostrat disposat a impulsar mesures per lluitar contra els paradisos fiscals. “Volem evitar el truc de les grans multinacionals que declaren els beneficis obtinguts a l’Estat espanyol a un altre país, i per això exigirem un mínim d’un 15% dels beneficis tributats a l’estranger per poder estar exempts”, ha dit assegurat el candidat.

“També exigirem transparència i cooperació a les entitats financeres que operen a Espanya perquè notifiquin a les autoritats si els seus països tenen altres comptes paradisos fiscals”, ha dit el candidat de Veus Progressistes. “En definitiva, la Fundació de Caixes d’Estalvis estima que cada any es perden 70.000 milions d’euros que són de tots i que haurien de finançar els serveis públics”, ha assegurat Balboa.

Segons ha explicat Cursach, el frau a Hisenda és un dels principals frens al creixement de l’economia de l’Estat. “Hi ha casos de frau i d’evasió a petita i a gran escala, des de les empreses fins als esportistes d’alt nivell”, ha dit Cursach, que també ha criticat que les penes no siguin prou contundents i que hi hagi fins i tot opcions de “frau legalitzat” com les SICAV.

“Quan les dretes i els poderosos ens diuen que no hi ha doblers per mantenir el sistema de pensions o invertir en serveis socials, educació o salut, s’obliden dels 70.000 milions que es defrauden cada any”, ha assegurat la candidata a senadora.