Veus Progressistes proposa per a l’Estat un Pla d’Igualtat com el del sector primari balear

Cursach: “Hem de traslladar a Madrid les mesures que han aconseguit una societat i institucions illenques més feministes”

La candidata al Senat de Veus Progressistes, Rosa Cursach, ha explicat aquest dissabte en roda de premsa les mesures de la coalició per assolir la igualtat plena en el món laboral. Cursach ha reivindicat les iniciatives impulsades des del Govern balear i ha assegurat que “és primordial exportar a Madrid la feina que hem fet aquí. Hem posat en marxa mesures pioneres i valentes que han fet la societat illenca i les seves institucions més feministes”, ha afegit la candidata.

La també directora de l’Institut Balear de la Dona ha traslladat a dones de sectors masculinitzats el suport de Veus Progressistes per visibilitzar i denunciar la situació que encara es pateix a molts sectors. “Aquesta roda de premsa no és només per proposar mesures de millora, sinó per visibilitzar les dificultats que tenen les dones al món laboral encara avui, sobretot en alguns sectors com la ciència i la tecnologia, l’esport o el sector primari”, ha dit.

Des de Veus Progressistes, ha explicat Cursach, s’impulsarà un pla d’igualtat de gènere del sector primari com el de Balears, l’únic que de l’Estat que s’ha desplegat i començat a aplicar. “La setmana passada l’España Vaciada ens va deixar clara la necessitat d’apostar pel món rural i frenar-hi l’abandonament”, ha explicat la candidata al Senat, qui ha afegit que “no podrem recuperar el camp i la feina de la seva gent sense aplicar-hi la perspectiva de gènere i visibilitzar la feina de les dones que hi treballen”.

D’altra banda, la candidata de Veus Progressistes ha remarcat la necessitat de reconèixer un altre dels sectors més invisibles al món laboral: les treballadores de la llar. Cursach ha criticat que l’estat espanyol “hagi estat incapaç” de ratificar el Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT), on s’equiparen els drets de les treballadores. “Quan arribem a Madrid, exigirem que es ratifiqui i s’apliqui de manera immediata, juntament amb mesures que garanteixin els drets del sector”.

Rosa Cursach també ha destacat la necessitat d’impulsar polítiques amb perspectiva de gènere al món de la recerca. La candidata al Senat ha recordat que el problema no és només la manca d’inversió en el sector, sinó la inseguretat que tenen les investigadores quan decideixen ser mares, ja que les penalitza. “Proposarem un Decret de carrera investigadora com el de les Balears perquè es freni la precarització en el món de la recerca i desaparegui la incertesa entre les investigadores”, ha explicat Cursach.