Balboa: “No es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi: cal impedir les ‘fake news’”

El candidat de Veus Progressistes ha presentat la proposta per tal que el món de l’audiovisual representi la pluralitat territorial i lingüística de l’Estat

El candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, i el candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, per explicar les seves propostes en matèria d’audiovisuals. Balboa ha destacat que “els continguts audiovisuals formen part de la vida quotidiana de la ciutadania” i que “els poders econòmics i polítics no volen renunciar a controlar-los”. Per això, ha afirmat, “no es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi: cal impedir les fake news

“Algunes empreses difonen sense escrúpols fake news i programes de teleporqueria per satisfer els seus interessos polítics o comercials”, ha emfatitzat. Balboa ha explicat que, per això, l’objectiu és avançar cap “una televisió pública estatal de més qualitat, plural i que representi la diversitat territorial i lingüística de l’Estat”. Per això, la coalició vol impulsar un Consejo Estatal de Medios Audivosiuales que pugui “posar fre a les fake news i a la teleporqueria i vetllar per la pluralitat”.

A més, Balboa s’ha compromès a reclamar davant les televisions públiques i privades d’àmbit estatal que s’incloguin en la programació continguts que atenguin la diversitat cultural i lingüística de l’Estat.
Miquel Ensenyat ha dit que “volem que es constitueixi el Consejo Audiovisual estatal perquè més d’un 90% del consum de televisió que es fa a les Balears procedeix de fora de les Balears i de grans grups de comunicació privats de nivell estatal o internacional”.

Ensenyat ha explicat que “també és necessari impulsar un Consell Audiovisual de les Illes Balears” i que, de fet, ja està legalment previst, però “és més urgent un consell estatal”. Així i tot, ha assegurat Ensenyat, “aquests quatre anys s’ha fet molta feina en matèria d’audiovisuals”, sobretot a l’hora de dotar de professionalitat i independència a IB3.