Balboa: “Ara més que mai cal defensar la democràcia i posar eines per garantir el seu exercici”

Veus Progressistes commemora el 40 aniversari de les primeres eleccions municipals després del Franquisme

Veus Progressistes ha presentat aquest dimecres les mesures per garantir i consolidar la democràcia i la participació de les persones en la vida política. El candidat al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que “hem de sortir de la idea que la democràcia és només votar” sinó que també és “garantir la igualtat d’oportunitats, la llibertat d’expressió i fer política de proximitat”.

Davant la involució democràtica que es pateix a l’estat espanyol, ha explicat Balboa, “cal defensar la democràcia i posar eines per garantir el seu exercici”. El també número dos al Consell ha incidit en les mesures que Veus Progressistes vol dur al Congrés, com la reformulació de les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) perquè es pugui utilitzar en les decisions a l’administració local.

També ha incidit en la urgència de derogar la coneguda com a “Llei Montoro”: “és imprescindible que s’acabin les limitacions de despesa que ara provoquen que molts municipis tenguin doblers que no poden gastar en oferir serveis necessaris per a la ciutadania”. Balboa ha assegurat també que es promourà una modificació legislativa per permetre referèndums, en la línia de la normativa que es va aprovar al Parlament de les Balears.

D’altra banda, el batle Antoni Noguera, ha recordat que fa just 40 anys de les primeres eleccions municipals després del Franquisme. “Vivim moments polítics i socials en què la nostra democràcia i tot allò pel que lluitaren els primers regidors i regidores està en perill”, ha assegurat Noguera, qui ha afegit que “és el moment per lluitar i no tornar enrere en els nostres drets, els hi devem”.

El candidat de MÉS per Palma ha explicat que el gran repte dels ajuntaments i, en general, de la política local, és “facilitar la participació de la ciutadania i garantir el dret a rebre i donar informació veraç”. Noguera ha posat els exemples de foment de la participació a Ciutat, com els pressupostos participatius o la col·laboració de la ciutadania en l’organització de les festes de Palma. També ha remarcat que “no podem oblidar que la gent que feim política local som el primer contacte amb la ciutadania”.