Busquets: “Hem de canviar el xip, protegir el territori és el més rendible”

MÉS per Mallorca reformarà el Pla Territorial per tal d’evitar la rururbanització del camp i destinar-lo a l’activitat agrícola i ramadera

Bel Busquets, candidata de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell, ha fet una roda de premsa a la Vinya de can Pau, a Santa Maria, per presentar les propostes dels ecosobiranistes en protecció del territori.

Busquets ha assegurat que MÉS per Mallorca escometrà la reforma del Pla Territorial, «una de les assignatures pendents aquesta legislatura» segons la també vicepresidenta del Govern. La candidata ha declarat que «per rebaixar el creixement urbanístic i poblacional eliminarem totes les àrees de transició i la possibilitat d’urbanitzar sòls no transformats que no obeeixin a necessitats d’habitatge social», que també ha apuntat a una revisió dels criteris de construcció i d’edificabilitat en rústic previstes en el Pla actual. «La finalitat és que el rústic es destini a allò que li és propi, que és l’activitat agrícola i ramadera», ha afegit Busquets.

La portaveu ecosobiranista ha posat en valor la feina feta aquesta legislatura per l’Agència de Protecció del Territori, i ha proposat reforçar-la amb més personal i recursos. Així mateix, des de MÉS per Mallorca promouran canvis en la LUIB per endurir les sancions a les infraccions urbanístiques en rústic comú i protegit.

El també candidat al Consell i actual conseller d’Agricultura del Govern, Vicenç Vidal, ha assegurat que «la millor defensa del territori és el foment de l’activitat agrària, que cuida de la terra, dona valor afegit al territori i fa viable la pagesia». Per això Vidal ha destacat que per primera vegada en la història hi hagi hagut una política agrària pròpia de les Illes Balears dotada amb 20 milions d’euros o que s’hagin destinat fons de l’Impost Turístic al foment d’aquesta activitat.