Balboa: “No entenem altra política que la que es fa a peu de carrer”

Veus Progressistes presenta una ‘Oficina’ itinerant des d’on els diputats al Congrés treballaran les propostes amb la ciutadania i els agents socials

Veus Progressistes ha presentat avui la seva Oficina del Diputat, un compromís que el candidat Guillem Balboa ha definit com “una mostra de la nostra forma d’entendre la política, a peu de carrer, parlant amb la gent i responent a les seves demandes i problemes”. La candidatura progressista ha assegurat ser “la candidatura de les persones davant les candidatures dels lobbies”.

Així, Balboa ha dit que l’Oficina serà un espai físic itinerant on es reuniran setmanalment amb ciutadans i entitats per tal d’explicar-los la tasca dels diputats de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats i recollir les propostes que s’hagin de vehicular davant el Govern de l’Estat.

“No ens presentam per fer tres dies de feina a Madrid; ens presentam per transformar la política, i per això cal dedicar temps de forma regular a la ciutadania que representam”, ha assegurat el cap de llista de la coalició, que ha recordat que “dels 8 diputats que les Illes Balears tenen al Congrés, no n’hem tornat a saber res d’ençà de les eleccions, i el que és pitjor, tampoc no en coneixem cap iniciativa destacable en favor de la ciutadania”.

El candidat de Veus Progressistes ha anunciat que demanarà el control parlamentari del pressupost “per conèixer en temps real com gasta el Govern de l’Estat els doblers públics”; així mateix, la coalició forçarà la publicació de l’execució pressupostària en formats reutilitzables al mateix nivell de detall que el Pressupost General de l’Estat.

Balboa també s’ha compromès a eliminar les limitacions existents a la Iniciativa Legislativa Popular, de manera que pugui utilitzar-se per modificar lleis de qualsevol rang; “no té sentit posar precaucions i limitacions a la democràcia”, ha conclòs.